BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

NoRFaRHaNa AshIm

NoRFaRHaNa AshIm
PeRJaLaNaN HiDuPKu

Friday, April 17, 2009

Lemah Ke Diriku Ini???

Bile diri kita nie lemah sumer org nk pergunakan kiter sesuka hati....
Bukan lemah kerana takut pada seseorng tp cuma hormat as orng yg lebih tua dr ku...
Kenapa orng len suka mengambil kesempatan ke atas org yg lemah...
Adakah sebb orng yg lemah nie senang di buli or senang dipergunakan??
TIDAK...kerana org yg cmtu nmpk je lemah tp dlm hati TETAP kuat wlaupun
nampak lemah...AKU kena kuat walaupun nampak lemah...Wahai Manusia yg suka membuli orng atau yang suka mempergunakan orng len untuk kesenangan diri sendiri, Hidup mu xkan senang di dunia mahupun di akhirat kelak...
Percayalah sesungguhnya orang yang mempergunakan orang len tu akan berada dalam kesusahan suatu ari nanti...
Walaupun kau berjaya di Bumi Tuhan nie, tp xsemestinyer kau akn berjaya selama-lamanya...
Setiap apa yang kau lakukan pada orang akan dapat balasan samada cepat atau lambat, kemungkinan lagi teruk dari pe yang telah ko buat kat orng ko aniayai nya...

5 comments:

pieya said...

cedeynye citer mu....hanya jauhari mengenal manikam....huhuhu...sabo je le...dugaan masing2...at least mu leh knl perangai seme org n buat mu lebih hati2...

NoRFaRHaNa said...

xsumer org leh lalui pengalaman cmnie...de org tmpt dah best tp byk mslh ngan keja..de stengh tu tmpt xbest ner tp keja xde mslh..kekdangn dua2 x meyuntik semangat nk dtg keja pun...dugaan masing2 yg telah ALLAH tetap kan bg menjalani hidup dengan lebih tabah serta kuat...

pieya said...

iyer...nak uji setakat mana kiter mampu handle life kiter..jgn tumbang dah..

symaadika said...

hmmm.........
Harap dugaan nie tak membuatkan orang mcam akak putus asa dalam hidup...
Setiap perkara yang terjadi di dunia ada balasan cuma masa kita x tahu,itu semua kerja Yang Maha,akak cuma kena sabar dan teruskan berdoa smoga dberi kekuatan dan diberi pembalasan yang setimpal pada orang tersebut..
kekayaan tak menjaminkan kebahagian,jagalah hati orang yang penting pada kita...
bos akak 2 tak tahu menghargai orang mcam akak langsung,satu hari t dier akan sedar betapa pentingnya akak pada syarikat dier...
Baru lah die tahu siape yang betul dan salah......
Pape pun jadi hari ini,balik t masa mandi anggap air yang turun 2 bersama masalah kita,an then,just smile always....
jangan terlalu banyak fikir, percaya pada ketetapan yang dah ditentukan pada kita..
x de orang bhagia selamaya di dunia ini...
setiap orang ada jatuh dan naik...
sabar dan terus berdoa,yang penting sentiasa cool jer...k
Arios......

NoRFaRHaNa said...

Setiap ujian yg ditentukn mesti dpt ganjaran nyer samada di dunia n akhirat kan...Yang Maha ESA tu tahu kemampuan setiap makluknyer di dunia nie...so kiter sbg manusia yang berpegang teguh pada ajrnnyer bersabar n berdoalah spy diri nie kuat mengharungi setiap dugaan yang datang mahupun suka atau duka...